Korting op bezoek bezienswaardigheden als Petra in Jordanië

Slimme Reistips

Jordanië is enorm gastvrij voor haar bezoekers. Drukte zoals in Egypte bij de piramides of in Luxor hoef je zelfs in de verborgen stad Petra niet te vrezen. Veel bezienswaardigeden zijn bovendien voor een habbekrats te bezoeken en met deze pas heb je zelfs een gratis visum.

tekst Fleur Besters

In de meeste reisgidsen wordt getipt om al heel vroeg in de ochtend naar Petra te gaan, zodat je geen last hebt van eventuele drukte. Het zal niet altijd nodig zijn, maar ook gezien de warmte is het geen slechte keuze. Geen rijen om een toegangskaart te kopen en nergens zijn opdringerige gidsen. Je kan een deel van de tocht met een ezeltje of paard en wagen doen, maar te voet is het ook prima te doen.

Tip van Reisbijbel: “Bezoek je Jordanië met je gezin? Kinderen tot twaalf jaar hoeven vaak geen entree te betalen. Zelfs Petra is gratis voor hen. Een extra reden om Jordanië met jonge kinderen te bezoeken! Meer tips vind je hier.”

Kortingskaart bezienswaardigheden

Een bezoek aan Petra is een van de hoogtepunten van Jordanië, maar meteen met de dagprijs van 50JD (zo’n 63 euro) ook een van de duurste bezienswaardigheden. Als je er zeker heen gaat, is de in 2015 geïntroduceerde Jordan Pass de moeite waard om aan te schaffen. Hierbij krijg je voor 70 JD toegang tot meer dan 40 bezienswaardigheden, waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Je kan de pas online kopen en krijgt dan ook toegang tot digitale brochures én een gratis visum. Daarvoor moet je de pas wel voor vertrek aanschaffen, zodat je hem op de luchthaven kan laten zien.

Tip van Reisbijbel: “De voorzieningen voor toeristen in Jordanië zijn beperkter dan in bijvoorbeeld Egypte. Denk er aan om water en wat te eten mee te gaan als je de meer afgelegen kastelen gaat bezoeken. Niet overal is een cafeetje of restaurantje om iets te eten te kopen.”

Tip van Reisbijbel: “Petra kan je op maandag, woensdag en donderdag ook ‘s avonds bezoeken. Je betaalt dan maar 17 JD en loopt door de Siq naar de Treasury, die door 1.500 kaarsen is verlicht. Reken hier wel op meer drukte, en je kan niet de gehele stad zien. Maar het is een mooie ervaring.”

Reisorganisaties Jordanië

Reizen naar Jordanië is nog steeds veilig. Er zijn verschillende aanbieders van reizen naar het gebied. Bijvoorbeeld Koning Aap, Djoser, Fox Verre Reizen.

Reisbijbel reisde al eens met Jouw Jordanië Reis, zij bieden ook gezinsreizen.